FÁUNULA DE BEUDA I L'ALTA GARROTXA
Llista en permanent actualització de la fauna de la finca on visc

Cercar en aquest blog

divendres, 30 d’abril del 2010

Crustacis (8)

Classe Branchiopoda
Ordre Diplostraca
Subordre Cladocera
Eurycercidae
Alonella sp. (Imatge)


Daphniidae
Daphnia longispina (Imatge)



Classe Ostracoda
Ostracoda (Imatge)


Classe Malacostraca
Ordre Amphipoda
Gammaridae
Echinogammarus sp. (Col·lecció)



Ordre Isopoda
Armadillidiidae
Armadillidium vulgare (Imatge)
Adult trobat a l'humus de sota un test, retratat i alliberat, 29.x.2018. El cos pot enroscar-se en bola (forma volvacional). Tegument llis i sense tubercles. Flagel de l’antena de 2 artells, netament separats un de l’altre. Solcs antenals amples. Cèfalon de tipus armadilliidià (línia frontal absent però línia post-ocular ben desenvolupada). Lamela frontal no sobresortint, aplicada contra el vèrtex. Angle anterior del primer pleurepímer no aixecat cap amunt. Dos parells de pseudotràquees. Uròpodes sobresortint a la part posterior del cos, ben visibles des de dalt. Tèlson trapezoïdal, truncat a l’extremitat. Determinació amb Vandel 1960 i Vandel 1962.

Porcellionidae
Porcellio laevis (Col·lecció)
Dessota pedra, 29.x.2018
Dos exemplars ofegats, 27.vii.2017. El cos no pot enroscar-se en bola (forma no volvacional). Antena amb 5 artells basals (4 visibles dorsalment) i flagel amb 2 artells, netament separats un de l’altre. El front per davant fa tres lòbuls, el del mig és més curt i amplament arrodonit, . Pereion llis, sols amb petits tubercles disposats en línies transversals. Tegument violaci, amb vermiculacions clares. Dos parells de pseudotràquees. El contorn del pereion i el pleon segueix entre ambdós una línia regular. Uròpodes en forma de llança, sobresortint a la part posterior del cos, ben visibles des de dalt. El tèlson forma una base i una punta ben diferenciats i separats per angles nets. Determinació amb Vandel 1960 i Vandel 1962.

Porcellio monticola (Imatge)

Porcellio silvestrii (Imatge)
Adult entre pedres de paret, 27.iii.2012
Femella caminant pel terra, retratada i alliberada, el 25.x.2018. 15 mm. El cos no pot enroscar-se en bola (forma no volvacional). Flagel de l’antena de 2 artells, netament separats un de l’altre. Segment tercer de l’antena amb una espina forta. Cap amb una banda fosca entre els ulls, coberta de tubercles. El front per davant fa tres lòbuls, el del mig és més curt i arrodonit o subquadrat. Pereion amb tubercles disposats en línies transversals i amb dos línies de taques grogues disposades longitudinalment. Dos parells de pseudotràquees. El contorn del pereion i el pleon segueix entre ambdós una línia regular. Uròpodes en forma de llança, sobresortint a la part posterior del cos, ben visibles des de dalt. El tèlson forma una base i una punta ben diferenciats i separats per angles nets. Determinació amb Vandel 1960 i Vandel 1962.
Male found indoors, 28.xi.2018



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada